Hanketiimi voi suunnata kevääseen ja kohti loppu hanketta positiivisin mielin, sillä meillä on teille kerrottavana erityisen iloisia uutisia ja konkreettisia onnistumisen hetkiä. Hanketyöstä on toisinaan erinäisiä mielipiteitä, mutta ainakin me kohdallamme voimme hyvillä mielin todeta, että työmme ei valu hukkaan hankkeen päättymisenkään jälkeen.

KAUPUNKI SUURENA HYÖDYNTÄJÄTAHONA

Hämeenlinnan kaupunki on uusinut ja kehittänyt verkkosivujaan Hämeenlinnan brändin mukaisesti jo vuodesta 2017. Tänään on viimein se päivä, kun uudet verkkosivut uusine toimintoineen on julkaistu kaikkien nähtäville. Ulkoasu mukailee vuonna 2015 julkaistua Hämeenlinna brändiä, josta ovat vastanneet Muotoilutoimisto Siltanen & Sandberg. Uudet sivut ovat nyt huomattavasti kevyemmät käyttää ja eritoten yksinkertaisen tyylikkäät. Tarkempaan tiedotteeseen aiheesta voitte tutustua täällä.

AvoinHäme -hankkeen kannalta tietysti hienoin asia on se, että kaupungin sivut hyödyntävät tapahtumaosiossaan täysin Tavastia Eventsin tietovarantoa. Sivuille nousevat tapahtumat haetaan reaaliaikaisesti Tavastia Eventsin tietokannasta ja kaupungin sivuille tapahtumien syöttö ohjataan Tavastia Eventsin syöttölomakkeen kautta. Hanketiimi on ollut mukana sivuston kehittämisessä taphtumien osalta koko prosessin ajan. Olemme todella innoissamme tästä yhteiskehittämisestä ja onnistumisesta! Jatkamme vielä yksityiskohtien viilaamista jatkoprojektien merkeissä yhdessä kaupungin kanssa.

Uusiin sivuihin ja tapahtumiin pääsee tutustumaan tapahtumasivulla.

Kuva: Hämeenlinnan kaupungin verkkosivut

HÄMEENLINNA TASKUSSA -SOVELLUS

Samalla kun kaupungin verkkosivuja on uudistettu, on kehitetty uudenlaista Hämeenlinna taskussa -mobiiliapplikaatiota Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Sovellukseen on kehitetty mm. sähköinen kirjastokortti asioinnin helpottamiseksi. Sovelluksen avulla käyttäjä näkee lisäksi kätevästi Hämeenlinnan kaikki tapahtumat ja kaupungin tiedotteet sekä bussiaikataulut. Kuten kaupungin verkkosivut, myös Hämeenlinna taskussa hyödyntää täysin Tavastia Eventsista löytyvää tapahtumatietoa. Tässä on mahtava esimerkki usean eri toimijan ja hankkeen saumattomasta yhteistyöstä!

Hämeenlinna taskussasi -hanke on osa kaupungin digitalisaatioprosessia, jonka tavoitteena on, että kuntalainen voisi halutessaan asioida sähköisesti kaupungin kanssa kaikissa asioissa 2020 mennessä. Applikaatio on ladattavissa tällä hetkellä androidalustoille, mahdollisesti myöhemmin myös Applen laitteille. Kehitysalustana on toiminut avoimen lähdekoodin Open City App, jota on alunperin kehitetty Helsingissä ja Tampereella. Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunki ovat hakemassa hankkeelle jatkorahoitusta digitaalisaatioprosessin loppuun saattamiseksi. Jäämmekin innolla odottamaan mihin tämä johtaa!

Kuva: Hämeenlinnan kaupungin verkkosivut

TAVASTIA EVENTSIN JATKOYLLÄPITO

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä – kuten aiemmin olemme jo hieman verhoa raottaneetkin, on Tavastia Eventsin jatkoylläpitäjätahot varmistuneet hankkeen päättymisen jälkeen. Kävimme hanketiimin ja Hämeen liiton Minna Takalan kanssa 6.3.2018 Kuntien yhteentoimivuus -seminaarissa julkaisemassa tiedon tulevaisuuden näkymistä. Jatkoylläpitoa ajatellen Hämeen liitto tulee varmistamaan ja mahdollistamaan Tavastia Eventsin toimivuuden maakunnassa myös tulevaisuudessa. Kuntaliitto taas mahdollistaa avoimen lähdekoodin koordinoinnin ja kehittämisen valtakunnallisesti.

Jatkoylläpidon turvaaminen mahdollistaa vieläkin paremmin eri tahojen sitouttamisen ja käyttöönoton mahdollistamisen. Hanketiimimme tulee siis jatkossakin viemään tapahtumarajapinnan ilosanomaa eteenpäin! Hanketiimi osallistuu myös aktiivisesti Hämeenlinnan ekosysteemityöhön, joten varmasti avoimen lähdekoodin ratkaisut leviävät vielä alueella laajalti.

Näiden onnistumisien myötä on mahtavaa työskennellä AvoinHäme -hankkeen ja Tavastia Eventsin parissa myös jatkossa!