Kesälomat lähenee ja juhannuskin on jo aivan nurkan takana! Mikäs sen mukavampaa, kuin palata hieman ajassa taaksepäin ja muistella kevään toteutuksia ennen ansaittuja kesälomia.

Onnistunut koulutuskokonaisuus

Yhtenä suurena ponnistuksena järjestettiin Datan hyödyntämisen koulutuskokonaisuus yhdessä Gispo Oy:n kouluttajien Sanna Jokelan ja Topi Tjukanovin kanssa. Nelipäiväisessä koulutuksessa käytiin monipuolisesti läpi avoimia ohjelmistoja ja niiden käyttöä, opeteltiin käsittelemään ja tulkitsemaan dataa, tutustuttiin saatavilla oleviin avoimiin aineistoihin ja paikkatietoihin ja yhtenä suosituimpana aiheena visualisoitiin dataa.

Koulutukseen osallistui alueen yrityksien edustajia ja he pitivät koulusta erittäin ajankohtaisena ja hyödyllisenä. Innokkaan porukan kanssa on aina mukava työskennellä!

Kuntien avoin kehitys – yhteisö

Hanketiimi on ollut aktiivisesti luomassa kansallista verkostoa avoimien ratkaisuiden yhtenäistämiseksi. Kevään aikana olemme istuneet pariinkin otteeseen saman pöydän ääressä Kuntatalolla vaihtamassa ajatuksia eri kuntien edustajien ja julkisten toimijoiden kanssa. Yhteisöllä on selkeä ja vahva yhtenäinen tahtotila edesauttaa ja yhtenäistää toimintoja yli kuntarajojen. Toiminnassa on ollut mahtavaa olla mukana tuomassa myös Hämeen alueen ratkaisuja ja ajatuksia kuuluville.

Yhteisön toiminta on avointa. Toivommekin, että Kanta-Hämeen alueelta saamme kerättyä edustajat mukaan jokaisesta kunnasta. Ota vaikka hanketiimiin yhteyttä, mikäli haluat kuulla asiasta lisää! Tarkempaa tietoa kerätään Kuntaliiton sivuille toiminnan kehittyessä, käy kurkkaamassa: https://www.kuntaliitto.fi/kuntafi

#OPENHÄMEENLINNA

Kuten jo aiemmin olemmekin kertoneet, hanketiimi on ollut osaltaan aktiivisesti mukana kehittämässä Hämeenlinnan ekosysteemityötä. Älykkäät palvelut – ekosysteemi keskittyy kehittämään alueen avoimen datan ja lähdekoodin hyödyntämistä ja käyttöönottoa. Ekosysteemityön tavoitteena on yhdistää yritykset, tutkimuslaitokset, opiskelijat ja eri yhteisöt.

Toiminta kehittyy jatkuvasti ja kutsummekin kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan toimintaan!
Meitä #saahäiritä
https://www.hameenlinna.fi/openhameenlinna-fi

Yhteinen kuvapankki

DigiTrail-hanke teki loistavaa esityötä Kanta-Hämeen alueen yhteisen kuvapankin luomiseksi. DigiTrail Finland Flickr-tilille on kerätty luontomatkailuun liittyviä kuvia avoimella linsenssillä kaikkien hyödynnettäväksi. Kesän ja syksyn aikana laajennamme ja kehitämme kuvapankkia entisestään: luomme uusia luokituksia ja laajennamme tarjontaa entisestään. Kuvapankkiin vastaanotamme mielellämme kaikkia mahdollisia kuvituskuvia avoimella lisenssillä Kanta-Hämeen alueelta kaikkien käyttöön.

Mikäli sinulla olisi tarjota kuvia käyttöön, ota ihmeessä yhteyttä minna.tarkkala@hamk.fi niin lisäämme kuvat kuvapankkiin. Näitähän voi hyödyntää missä ikinä tarvetta esiintyy. Me esimerkiksi hyödynämme kuvapankin kuvia blogipostauksissa sekä Tavastia Eventsin kuvituskuvina. Jaetaan siis iloa eteenpäin muillekin!

Kuvapankin löydät täältä: https://www.flickr.com/photos/160226114@N02

lomakausi lähenee!

Kesä alkaa olla parhaimmillaan ja ensimmäiset hanketiimin jäsenet karkaavatkin kesälaitumille jo tänään. Loppu tiimi lomailee tasaisesti heinäkuun aikana, mutta ei hätää – joku meistä on aina tavoitettavissa!

Toivotamme kaikille oikein mukavaa juhannusta ja rentouttavia kesälomia! Syksyllä sitten jälleen kutosvaihde silmään, pysykää kuulolla!